slideshow

ЗА СИТЕ ИДНИ МАЈКИ

Во месецот на жената Биостем Ви овозможува попуст од 10% на 5 месечни рати  
slideshow

Добредојдовте во Биостем

Професионалниот тим на Биостем Ви стои на располагање 24 часа. Вршиме најбрз транспорт до лабораторијата и што е најважно научниот тим на Биохеленика успева да зачува најголем процент на матични клетки.
slideshow

Посебна услуга за Вашето уникатно дете

Да му посакаме добредојде на бесценетиот подарок во нашиот свет
slideshow

Се грижиме за Вас како за семејство

БИОСТЕМ ВО СОРАБОТКА СО БИОХЕЛЕНИКА ОСИГУРУВА КОНТИНУИРАНО ЧУВАЊЕ НА БЕСЦЕНЕТИТЕ МАТИЧНИ КЛЕТКИ НА ВАШЕТО ДЕТЕ 

Hide Main content block

ЧАСА

Нашиот професионален тим на сите родители им ја нуди услугата за криопрезервација на матични клетки од плацента, папочна врвка, крв, млечни заби, умници и масно ткиво.

ДОСТАВА

Гарантираме брза и безбедна достава со сопствен превоз на примерокот во лабораториите на банката за изолирање и криопрезервација на матични клетки во рок од максимум 8-10 часа по земањето.

ЧУВАЊЕ

Biohellenika располага со софистицирани и целосно опремени сопствени лаборатории во Солун и Атина со цел да им се овозможи подобра услуга и безбедност на родителите.

АНАЛИЗА

Единствено во Био Стем, пред самото криопрезервирање, се врши комплетна биохемиска анализа и отстранување на несаканите бактерии од земениот материјал.

НАШИ УСЛУГИ - ИЗВОР НА ЖИВОТОТ

Матичните клетки имаат фасцинантна можност за трансформација во речиси сите клетки од различен тип
Матични клетки од масно ткиво
Mатични клетки и од плацентата
Mатични клетки од млечни заби и умници
Матични клетки од ѕидот на папочната врвка

Официјално акредитирани како "Лиценцирана банка за органи и ткива од холандското министерство за здравство", гарантираме највисоки стандарди за квалитет во однос на транспорт, обработка и безбедност на зачуваните матични клетки од Вашето бебе. Преземете ја нашата брошура за да се информирате за придобивките и идниот потенцијал на матичните клетки, како и за сите детали од постапката од колекција до криопрезервација.

       ИНФОРМИРАЈТЕ СЕ И ОДЛУЧЕТЕ ОДГОВОРНО. ПРЕВЗЕМЕТЕ ЈА БРОШУРАТА.                 pdf icon 

НОВОСТИ

Has no item to show!
Has no content to show!

6 ЧЕКОРИ КОИ ТРЕБА ДА ГИ СЛЕДИТЕ

1. Научно информирање
Професионалниот научен тим на Biohellenika Ви стои на располагање 24 часа за директна и детална информација. На нашиот телефон 02 3111 114 ќе добиете целосна информација за услугите кои Ви ги нудиме. Исто така, може да ги посетите просториите на Biohellenika каде ќе Ви дадат детални информации да го проследите целиот процес на обработка на еден примерок.
2. Сет за собирање на матични клетки
Со цел да се осигураат најстрогите интернационални стандарди за превоз и квалитет на материјалот, сетот за колекција на матичните клетки ќе Ви биде доставен Вам или можете да го подигнете во нашите канцеларии. Biohellenika преку изотермално пакување обезбедува пренос на биолошкиот материјал со континуирано следење на температурата.
3. Строга контрола на квалитет
Процесот на контрола на квалитетот се изведува од квалификуван персонал основан на стандардизиран протокол развиен од Biohellenika. После одмрзнувањето на матичните клетки во Biohellenika процентот на здрави и активни клетки е над 95%, како што е проценето од акредитирани лаборатории во странство каде што биле користени примероци процесирани од Biohellenika за лекување.
4. Медицински извештај
Процесот на изолација и испитување на квалитетот на матичните клетки во лабораториите трае една недела. Потоа родителите се информираат за резултатот и добиваат писмен медицински извештај напишан и потпишан од директорот на лабораторијата.
5. Приватен договор
Потпишувањето на договор со Biohellenika Ви гарантира континуирано криопрезервирање на матичните клетки со единствени бонуси и придобивки кои Biohellenika ги нуди на семејството. Истовремено, Ви нуди бесплатна медицинска консултација во тек на траењето на договорот.
6. Финансиски придобивки
Уплатата се извршува после добивање на резултатите за квалитет. Крајната цена за 20 годишно чување на матичните клетки од крвта на папочната врвка е 1.600 евра. Контактирајте го специјализираниот персонал на Биостем да Ви ги објаснат алтернативните начини на плаќање.